• Mindfulness. Training in Zelfbegeleiding

Mindfulness. Training in Zelfbegeleiding

Mindfulness leert ons present te zijn en te leven in het hier en nu.
We leren aanwezig te zijn in al ons handelen met het huidige moment als startpunt. Er is alleen maar Nu. Het Nu is altijd nieuw. Het is nog nooit, ook als jij deze tekst leest, dit moment geweest. Deze innerlijke houding vraagt bewustzijn, helderheid en zelfbegeleiding. Door het heden als startpunt te nemen en daarin naar beste kunnen te handelen, creëren we een goed vervolg, toekomst, en later terugkijkend op dit moment, een goed verleden.

Mindfulness kan als stresspreventietraining ingezet worden en als ondersteuning bij het voorkomen van uitval, ziekteverzuim en re-integratie.

De werkvormen komen uit eeuwenoude bewustzijnstradities en de humanistische psychotherapie.
In iedere bijeenkomst zal lichaamswerk een vast onderdeel zijn van de mindfulnesstraining.

We werken met:

Zintuigen onderzoek
Met het openen van onze zintuigen betreden we simpel en direct het Hier en Nu; we worden wakker in de werkelijkheid zoals deze is.

Disidentificatie
In het dagelijkse leven rijgen we verhalen en anekdotes aan elkaar. Daardoor vereenzelvigen we ons er ongemerkt mee. Door te leren deze identificatie (verbinding)  los te laten ervaren we dat er ook een vrije houding  is van waaruit we de dagelijkse situaties kunnen benaderen. 

Klassieke wakkerte training en Meditatie instructie

De meditatie wordt stapje voor stapje opgebouwd met ruimte voor persoonlijke afstemming en vragen. Er gaat letterlijk een innerlijke wereld open.
Mindfulness  is geschikt voor een ieder die stevigheid, stabiliteit en ontspanning wil ontwikkelen in houding en gedrag. 

Mindfulness in beweging

Op muziek maken we rustige bewegingen in het ritme van de ademhaling, waardoor de energie vrij door het lichaam kan stromen. Stress en spanning vloeien af.

Ademhaling - en ontspanningstraining

Gedachtekracht is onze grootste kracht. Door met liefdevolle aandacht ons lichaam uit te nodigen om (los) te laten, ontspannen we tot in iedere cel, molecuul en atoom.